Zamień WSZYSTKIE odpady kuchenne w bogaty w składniki odżywcze kompost w ciągu kilku dni!
100% domowego kompostowania – Kompostownik Hozelock Bokashi zapewnia 100% domowego kompostowania, dzięki czemu możesz przestać odsyłać odpady kuchenne na wysypisko. Wszystkie odpady spożywcze mogą być fermentowane w hermetycznym pojemniku Hozelock Bokashi z dodatkiem otrębów Bokashi, a następnie – po dodaniu do tradycyjnego kompostownika – zamienione w bogaty w składniki odżywcze kompost.
Nawóz i kompost w ciągu kilku dni! – Otręby Bokashi – wynalezione w Japonii – wykorzystują połączenie otrąb i efektywnych mikroorganizmów, które działają jako aktywator i kompostują wszystkie biologiczne odpady kuchenne, nie tylko warzywne, ale także resztki ze stołu, mięsa, ryb i nabiału – umożliwiając uzyskanie płynnego nawozu w ciągu zaledwie 5 dni, a kompostu do nawożenia roślin w ciągu zaledwie 15–20 dni. Można go bezpiecznie przesypać na konwencjonalną pryzmę kompostową lub wkopać bezpośrednio w ziemie, gdzie szybko się rozłoży.
Nawóz może być również stosowany do czyszczenia kanalizacji i szamba.
Otręby Bokashi można zakupić oddzielnie. Dowiedz się więcej o otrębach Bokashi tutaj.
SPOSÓB UŻYCIA
1. Umieść 20 ml aktywatora na dnie wiadra.
2. Pokrój odpady na małe kawałki, aby przyspieszyć rozkład.
3. Przesyp odpady spożywcze do kompostownika.
4. Ugnieć odpady w celu usunięcia kieszeni powietrznych.
5. Na każdą warstwę odpadów nałóż 20 ml aktywatora Bokashi.
6. Nałóż pokrywę i upewnij się, że jest szczelnie zamknięta.
7. Odlewaj płynny nawóz co 3 do 5 dni*.
8. Po 14 dniach kompost jest gotowy.**
INSTRUKCJE
Do pobrania
KUP TERAZ
Sklep internetowy
W sklepie
Aby znaleźć najbliższego sprzedawcę kompostownika Bokashi, zobacz naszą mapę dystrybutorów poniżej.